БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИЗЯВИ

Ученическият съвет на НПГПТО „М. В. Ломоносов“ се присъединява към кампанията на Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross) за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.
Кампанията стартира от 13.02 до 24.02.
Даренията ще се събират в училищната библиотека.
В момента най-неотложни са нуждите от:
✅️ нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;
✅️ ново спално бельо;
✅️ нови топли завивки;
✅️ хигиенни материали (за лична хигиена).
–––––––––––––––––––
На 21.12.22 г. закрихме коледния базар с програма, подготвена от групите по изкуства по националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Имаше хора, моделни танци, театър на английски и много настроение. Нелека задача беше да четеш коледни стихове на немски, а сформираният за първи път мажоретен отбор показа, че самоподготовката е много важна за успеха. Сърдечни пожелания към учителите, учениците и техните родители отправи директорът на гимназията ни инж. Таня Михайлова. Само за три дни базарът реализира 2892 лева, които ще бъдат използвани за подпомагане на ученик от гимназията. Учителите, синдикални членове, впечатлени от ученическия плам, взеха решение да подпомогнат каузата със 780 лева. Коледа винаги се свързва със състраданието и добротата, но наша задача ще бъде да възпитаме учениците ни, че всеки ден е подходящ за добри дела. А Севдалин от 11в разказва училищните истории в снимки. Поздравления за училищната общност.
…………………………………………………………..
За пореден път УС при НПГПТО “М. В. Ломоносов” доказа с работата си, че доброволчеството е начин на мислене, начин на живот! Проведените от тях инициативи са оценени и от фондация Лале и Национален алианс за работа с доброволци, които ги отличиха с грамота за доброволческа инициатива за 2022 г. в категория “Училищна общност”.
…………………………………………………………….

 

…………………………………………………………

Ученици от НПГПТО в помощ на хора в нужда!
Зима е и отново учители и ученици събират и даряват дрехи, обувки, храна за хората от кризисния център за бездомни  в кв. „Захарна фабрика“ и отново търсим отговор на въпроса: Как да помогнем възможно най-добре.