75 години НПГПТО „М. В. Ломоносов“

С тържествен концерт отбелязахме 75 години от създаването на НПГПТО „М.В. Ломоносов“.
В официалната част на празника признателност към труда на всички директори на училището изрази г-жа Таня Михайлова. Тя посочи успехите на училищната общност, допринесли за развитие на гимназията и допълни, че наша обща задача е да вървим по пътя на знанието. „Трябва да се гордеем с постиженията на учениците си и на техните учители“, обърна се към залата г-жа Михайлова.
„Вие сте училище с безценен принос за редица технологични професии. Респект към всички бивши и настоящи преподаватели, които с работата, енергията и професионализма си са утвърдили училището като желана образователна институция“, заяви по време на тържественото честване председателят на парламентарната комисия по образование Красимир Вълчев.
В последвалия празничен концерт участия имаха и нашите гости – вокална група Берончетата от 25 ОУ „Д-р Петър Берон“, ученици от 144 СУ „Народни будители“, Dance Zone, Мариета Драгиева от Националната музикална академия “Панчо Владигеров”. Изпълнения на сцената имаха Петър Генов от 10 д клас, Мартина Стойкова и Кристиян Анев от 9 е клас, Георги Василев от 10 д клас и разбира се училищният ни ансамбъл по народни танци. По време на тържеството бяха отличени участниците и финалистите от различните инициативи, проведени през „Месеца на Ломоносов“.
„От създаването си до днес Вашата гимназия, единствена по рода си на Балканите, си извоюва заслужен авторитет на учебно средище, осигуряващо качествено професионално образование и солидна подготовка в областта на медицинската техника, оптиката, измервателната техника, кинотехниката и компютърните технологии“, пише в адреса си до екипа на гимназията председателят на 49-то Народното събрание Росен Желязков. В поздравлението си до ръководството, учителите и учениците президентът Румен Радев посочва, че реализираните в училището образователни проекти и инициативи са доказателство за работата с мотивация и чувство за висока отговорност към бъдещето на младите хора в България. „Вашата гимназия винаги е била пример за модерно училище с високи стандарти на преподаване и учебно-възпитателна дейност“, пише премиерът акад. Николай Денков.
Поздравителни адреси бяха получени още от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, председателя на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева, от началника на Регионалното управление на образованието София –град Ваня Кастрева, от председателя на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета Диян Стаматов, от училища и работодатели. Синдикатът на българските учители отличи директора за социалното партньорство и освен поздравителен адрес за празника от председателя Янка Такева г-жа Михайлова получи и Златния медал на организацията.
Поздрав към своите съученици, учители и целия екип на НПГПТО „М.В. Ломоносов“ отправи с писмо и ученикът от 8 в клас Веселин Маринов. „Благодаря Ви, че продължавате да вдъхновявате и да формирате умове и характери“, пише той.
Ние благодарим на всички за прекрасните думи и отношение!
Заедно сме, защото можем! Можем, защото сме заедно!