CISCO академия

Нови курсове за 2017г.

ЗАНЯТИЯТА НА КЪМ МРЕЖОВАТА АКАДЕМИЯ НА CISCO SYSTEMS В НПГПТО ЗАПОЧВАТ ОТ ПОНЕДЕЛНИК, 30 ОКТОМВРИ 2017г.
ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ ЗАПИШАТ ЗА ПЪРВИ СЕМЕСТЪР ДА БЪДАТ В 18,30ч. ПРЕД ЗАЛА 108, ВТОРИ, ТРЕТИ И ЧЕТВЪРТИ СЕМЕСТЪР – ПРЕД ЗАЛА 207 – Б1
НА КУРСИСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ СЪЗДАДЕНИ АКАУНТИ И ЩЕ БЪДАТ УТОЧНЕНИ ДНИТЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА КУРСА – 3 МЕСЕЦА, ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО ОТ 18.30.
ВСИЧКИ ЗАВЪРШИЛИ И ПОЛОЖИЛИ УСПЕШНО ФИНАЛЕН ИЗПИТ ПОЛУЧАВАТ СЕРТИФИКАТ ОТ CISCO SYSTEMS
Таксите ще се внасят до 07 ноември в касата на училището. Получената бележка се предава на инструктора.

За академията

НПГПТО „М.В.Ломоносов“ е локална мрежова академия на CISCO SYSTEMS от 2005г. Тя е член на Българската асоциация на мрежовите академии /БАНА/ още от самото и създаване през 2006г. В академията преподават сертифицирани CISCO инструктори както от НПГПТО, така и от други CISCO академии. В мрежовата академия на НПГПТО курсистите имат възможност да завършат началния курс CCNA по програмa Exploration. Този курс се състои от четири семестъра, всеки с продължителност от около три месеца. След завършване на всеки семестър и успешно полагане на финалнен изпит се получава сертификат. След завършване на четирите семестъра, желаещите могат да положат изпит за международен сертификат в регионалната академия на CISCO към Софийския университет /таксата за този изпит се заплаща отделно, като завършилите до три месеца преди изпита ползат 75% отстъпка/. Всички сертификати на CISCO SYSTEMS имат изключително голяма тежест както пред българските работодатели, така и при кандидатстване във висши учебни заведения в чужбина. Възпитаници на CISCO академията на НПГПТО от години работят във водещи фирми в областа на компютърните мрежи.

За курсовете

Всяка група се състои средно от по 10-12 човека. Занятията се провеждат в компютърните зали и в специализираната CISCO лаборатория на НПГПТО два пъти седмично. Всеки семестър съдържа 70 учебни часа разделени в 11 седмици, плюс финален изпит. За всеки курсист се създава индивидуален акаунт в Cisco Networking Academy През този акаунт те имат достъп до учебните материали за курса, до упражненията и междинните тестове. Курсовете се водят на български език, но онлайн материалите са изцяло на английски, така че владеенето му поне до основно ниво е желателно. Компютърни познания не са нужни – още първия семестър дава всичко необходимо.