Зелена олимпиада

Сайтът на Зелената олипиада вече е активен

 

Сайтът на Зелена олипиада вече е активен. От днес всеки ученик, които има желание да участва в ще може да го направи на онлайн платформата zelenaolimpiada.bg.

Началото на на ученическата надпревара даде министърът на околната среда и водите г-жа Ивелина Василева. Приветствие към учениците отправиха г-жа Ренета Георгиева, изпълнителен директор на ПУДООС и директорът на Първа английска гимназия г-жа Нели Петрова.

Зелената олимпиада е най-мащабната ученическа инициатива с екологична насоченост. Тази година тя е под патронажа на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС). За първи път партньор е Националният природонаучен музей, който тази година чества своята 125-годишнина.

На откриването присъстваха деца от столичните 144-то СОУ „Народни будители“, 19 СОУ „Елин Пелин“, както и ученици от екоклубовете към  Първа АЕГ  и 164-та испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес“, както и техни учители.

Всяка година в инициативата на Образователния портал Академика БГ се включват хиляди деца от 1. до 12. клас от цялата страна. Чрез тестове в специално създадената онлайн платформа zelenaolimpiada.bg те проверяват своите знания за опазването на природата. Тестовете са съобразени с различните възрастови групи, а най-успешно представилите се ученици ще получат атрактивни награди : смартфон, таблет и музикален плеър.

Решаването на тестовете продължава до 25.01.2015 г. След тази дата специално жури ще отличи победителите, които ще получат своите награди в началото на месец февруари 2015 г.[ Обратно към новините ]